A Terézanyu pályázat a 10. jubileumi alkalomhoz érkezett, az Eisberg Hungary Kft támogatásának köszönhetően kerül megrendezésre. 2024. január elsejétől három témában várjuk az egyes szám első személyben megírt pályaműveket.

Jubileumi Terézanyu Pályázat témái:

  • A női közösségek, barátságok életbevágó, megtartó szerepe életünkben: sisterhood- történeteket várunk arról, kinek, miben, hogyan segített egy közösség, egy barátság? Különös tekintettel arra, hogy a pályázat 10 éves története során több ezer nő került egymással kapcsolatba, barátságok, együttműködések születtek.
  • Ehhez szorosan kapcsolódik a másik téma, melynek címe: Most én jövök! Hogyan gondoskodjunk magunkról? Mit teszünk annak érdekében, hogy egészségesek maradjunk, hogy élvezni tudjuk az életünket? Mi a szerepe a közösségnek abban, hogy tudatosan éljünk, tudatosan változtassunk, és ne várjuk meg, míg az élet kényszerít rá bennünket?
  • Figyelem, koedukált téma, nők, férfiak, családok írásait várjuk- a kisgyerekes lét, a szülővé, családdá válás örömei ÉS terhei: Te, Ti hogyan élitek meg? Mi a könnyű, mi a nehéz, egyáltalán: hogy vagy, hogy vagytok? Van segítségetek? Boldogultok? El tudjátok osztani a feladatokat? Kire hárul a munka oroszlánrésze? Mekkora a változás? Egyéni és páros kategóriában is pályázhattok!
  • A munkahelyi közösségek megtartó erejéről várunk történeteket- milyen együtt dolgozni barátként, szövetségesként egy munkahelyen – például a kiskereskedelmben, a boltokban, áruházakban dolgozó több százezer nő esetében? A Tesco támogatásának köszönhetően külön kategóriában várjuk és díjazzuk az írásaikat.

Ugyanúgy, ahogyan az elmúlt évek pályázatai során, – mert a Terézanyu pályázat a változások közepette is állandó – most is várjuk történeteiteket. A pályázat kritériumai:

  • Egyes szám első személyben, saját néven írt, saját történet, mely ne legyen több 5000 karakternél! 5000 karakternél hosszabb írást nem tudunk elfogadni.
  • Kérjük, a történeted mellé pár mondatban írd meg magadról a legfontosabbakat: mikor születtél, hol élsz, munkád, hobbid- amit fontosnak tartasz magadról elmondani.

A beküldési felület megnyitása: 2024. január 01.

A pályázatok beadási határideje:  2024. május 05. éjfél

A pályázatok elbírálása és a díjátadó 2024. őszén várható. 

Figyelem: csak 5000 karakter alatti, csak saját néven beadott, saját történetet tudunk elfogadni! Mindhárom kategóriában lehet beadni pályaművet, de egy pályázót csak egy kategóriában tudunk díjazni. A Terézanyu Online Kft., és az Eisberg Hungary Kft. munkatársai nem indulhatnak a pályázaton.