A Terézanyu pályázatot 2010-ben hívtam életre: már az első pályázatra is több száz írás érkezett. Azóta 8 újabb pályázat volt, több ezer nő írt nekünk.

2024-ben ünnepeljük a 10. jubileumi évét- egy újabb pályázattal!

A pályázat célja, hogy különböző, a női létet érintő tabutémákkal kapcsolatban hangot és teret adjunk azoknak a nőknek, akik szeretnék egyes szám elős személyben elmondani a történetetüket, és akiknek kevés esélyük van reflektorfénybe kerülni.

Mindent megteszünk azért, hogy a legjobb pályázatok és íróik minél szélesebb körben ismertek legyenek: például nálunk találkozott Fiala Borcsa először D. Tóth Kriszta zsűritaggal és nem csupán elnyerte az egyik különdíjat írásával, hanem ma ő a wmn.hu főszerkesztője.

Tőlünk kapott elég támogatást R. Kelényi Angelika, a 2014-es fődíjasunk, hogy elinduljon káprázatos írói pályáján, innen indult Mátrai Szilvia, ( Aki betölti a hiányt c. regény szerzője) Pápai Ildikó (Azt beszéltük meg, hogy boldog leszel! c. regény szerzője) Bibók (Ellopott gyermekkor), és még számos írónk írt, vagy épp írja regényét.

Sőt: az első évünk egyik különdíjasát, Novák Katalint ma egy egész ország ismeri…

Évente minimum 12-13 ember díjazunk, de egybehangzó állításuk szerint a legnagyobb értéket az a támogató női közösség képviseli, amely kialakult az elmúlt közel 20 évben, a klubunk, a storycoaching kurzusaink, az író- olvasó körünk- több ezer ember tartozik ebbe a különleges közösségbe- úgyhogy ne habozz, írdd meg Te is a magadét, csatlakozz hozzánk!

Együtt (s)írunk, együtt nevetünk!