A storycoaching módszertana abban különbözik más kreatív írói kurzusoktól, hogy nem csupán a mesterségbeli technikák átadására fektetek hangsúlyt. Az alapozó kurzus egyik legfontosabb célja az, hogy az író vagy írni vágyó ember megtalálja a saját hangját ÉS bátorságát az alkotáshoz, önkifejezéshez.
Tapasztalataim szerint a legtöbb tehetséges embert gúzsba köti a megfelelni akarás, a kudarctól való félelem. Pedig az írás, az alkotás elsősorban akkor ad örömet, ha fel tudunk szabadulni.
Hosszú lehet az út, de nagyon megéri, és nem kell magányosan küzdeni: bár írni csak egyedül lehet, tanulni róla, gyakorolni, alkotói közösségben a legjobb!
A felszabadulásban, a gátlások leküzdésében nem csupán én segítek, hanem a módszer hatására gyorsan kialakuló alkotói műhely is.
A storycoaching kurzusokat a pandémia sötét és bizonytalan hónapjaiban online indítottam el. Villámgyorsan népszerű lett, és magam is beleszerettem a műfajba.
Elsősorban azért, mert azt tapasztaltam, hogy az élet és a világ minden tájáról érkező, írni és olvasni szerető, elsősorban nők, – de jelentkeztek elszánt férfiak is!- egy szempillantás alatt kovácsolódnak alkotó közösséggé, képesek támogatni egymást.
Sőt: a közös munkától szárnyakat kapnak: ki regényt kezd el írni, ki novellákat, ki marketing- szövegeket, social media posztokat. Barátokra, alkotótársakra, társaságra találnak.
Az alapozó kurzus célja, hogy az egyéni hangot, műfajt és a célt megtaláljuk közösen és a kezdő alkotó egyre magabiztosabban legyen képes haladni saját útján a csapat értő és érzékeny háttér-támogatásával.

Ajánlók

“Lélekemelő, inspiráló kultúrközösség, humoros, profi és őszinte! Mindez ritkán az ember útjába kerülő, „ajándék” emberekkel!”

Danó Éva, Terézanyu – pályázat 2020 fődíjas

“Nekem a storycoaching rengeteget ad! Részben azért, mert online. Nincs órákig tartó messziről utazás, nincs macera, nincs fáradtság. Csak leülünk a gép elé és találkozunk és örülünk, nevetünk, közben meg keményen dolgozunk, mindenféle kudarcélmény nélkül. Hónapok óta képtelen voltam írni, most pedig olyan könnyedén engedem szabadjára a fantáziám, mint még soha. Függő lettem. Előre félek, mi lesz, ha egyszer storycoaching nélkül kell alkotnom.”

Weiszhauptné Fodor Ágnes, Terézanyu Hősnő díjas

“Teeee figyeeeelj!
Képzeld, jelentkeztem a Rácz Zsuzsához írótanfolyamra.
Úgy lesz, hogy majd Zsuzsi megmondja a TUTIT. Megtanítja, hogy mit kell írni, meg hogy, hogy kell írni, meg hogy amit írunk, azt miért úgy írjuk, meg, hogy mi után mi következik és miért.
Hát……nem így lett.
Úgy lett, hogy írtuk, ami belülről jött. Aztán beszélgettünk, visszajeleztünk, sírtunk, nevettünk és az ismeretlenekből egymásra figyelő, egymást meghallgató, támogató és megerősítő kisközösséggé váltunk.
Az lett, hogy már nem félek írni.
Na, ez a TUTI!”

Pintér Terézia, tréner, coach

“A storycoaching egy olyan lehetőség, amely feléleszti a kreatív energiákat, ahol mások által lehetünk: még inkább önmagunk. Az írás olyan világokba vezet át, ahol az vagy, aki csak lenni szeretnél. Merj élni, merj írni, mert alkotni mindig öröm.”

Törteli Eszter, Terézanyu pályázat, CSI Anyu különdíjas, 2020

“Aki nem próbálta a storycoachingot, nem tudja, mit hagy ki. Itt nincsenek rossz mondatok, mert megtanuljuk mindenből kihozni a jót. Itt ér tévedni, mert nincs téves vélemény, hanem sok-sok egyenrangú nézőpont van. Nincs frusztráció, csak pozitív áramlatok, amiket követve magad találsz rá arra, amit tenned, írnod kell, és a közösségre, ahol nem muszáj írnod, de előbb-utóbb úgyis fogsz! Rácz Zsuzsi egy intézmény!”

Kartali Zsuzsanna – Terézanyu pályázat 2020 III. hely