Nőügyekről – nemcsak nőknek- diversity, equity, inclusion,  ESG témában.

Kovácsné kivan c. regényem diversity olvasókönyvként is használható.

Kik azok, akiket alig száz éve még tulajdonként kezeltek, pont mint egy lovat, vagy tehenet? Akik nem tanulhattak, csak hímezni, zongorázni, nem vásárolhattak házat, de még a gyerekeik sorsáról sem rendelkezhettek, nem lehetett saját pénzük, állásuk, és ha megunták őket, egyszerűen az utcára tették?

Ők ugyanazok, akik ma autót, céget, országot vezetnek, szavazatuk nemzetek sorsát dönti el és a világ GDP-jének egyharmadát termelik ki- csupán az ingyen végzett, gondoskodó munkájukkal, mely nélkül összedőlne a világunk.

Alig vagyunk tudatában annak, hogy a nők hatalmas utat jártak be közel száz éve alatt.

Ma már kevesen kérdőjelezik meg, és sokszorosan bizonyított tény, hogy azok a szervezetek nyereségesebbek, rugalmasabbak, életképesebbek, ahol a nők valóban ugyanolyan lehetőségeket kapnak, mint a férfiak.

A diverzitás a megismeréssel kezdődik és az empátiával.

A megismerés érdekében a világ leghétköznapibb jelenségeit vesszük górcső alá szociológiai szempontból, szellemes történetmesélésen keresztül.

Mini ki mit tud! Tudod-e?

Ki lehetett volna az első magyar Nobel díjas nő?

Mióta tanulhatnak a nők egyáltalán?

A budapesti utcanevek hány százaléka van nőről elnevezve?

Hány köztéri szobor idéz valós, történelmi nőalakot a fővárosban található 1200 szoborból?

Hány női képviselő van a parlamentünkben?

Európa melyik országában találhatjuk a legtöbb diplomás nőt?

Az EU mely országában végzik a legtöbb házimunkát a nők?

Miért alacsonyabb a férfiak átlagéletkora? Mit mondanak Dr. Kopp Mária kutatásai?

Hogy kapcsolódnak a fenti kérdések a nők önbizalmához? Hogyan az életpályájukhoz, karrierükhöz?

Hogy függ össze azzal, hogy a – pályakezdő fiatalok is- nők közel 20%-kal kevesebb bért kérnek és kapnak, ugyanazon pozícióban, ugyanazon végzettséggel, mint a férfiak?

Ki a méhkirálynő, mi a fiúklub, mi a cicaharc, mi az a szülési szakadék?!

A fenti kérdésekre a válaszok és a történetek egy új világra nyitnak ablakot!

Méltatlanul feledésbe merült női hősök, inspiráló, erőt adó történetek ismeretlen női példaképekről, hazai és globális nőügyi statisztikák, kutatások, a versenyképesség és a diverzitás egyenes és bizonyított összefüggései- mindez úgy, hogy nevetni tudjunk, rácsodálkozni és elgondolkodni- és mindenek felett együtt beszélgetni a témáról.

 Technikai információk:

A megrendelő igénye alapján összeállított szórakoztató, edukatív előadás magyar vagy angol nyelven, prezentációval vagy anélkül, 20 percben, 60 percben. Workshoppal összekötve, vagy anélkül.

Amennyiben érdekli a Mi a nők szuperereje? Az igazi win-win  – Nőügyekről – nemcsak nőknek stand up kérjen árajánlatot a info@raczzsuzsa.com email címen.